Szaké, sake > Sushi (szusi) - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szaké, sake > 6 weboldal. Kategória leírása: A japánok rizsből készített nemzeti itala, mely illatában, ízében és fogyasztási kultúráját tekintve egyaránt egyedi, különleges.
Szponzorált linkek
Szake
http://terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/sake.html

Terebess Ázsia Lexikon: Izumibashi japán szakeüzem, Tokiótól kb. 40 kilométerre délre és Yokohamától kb. 20 kilométerre nyugatra található. 1857-ben alapították, és 14 évet kivéve működött a második világháború előtt és utána is.

Szake
A gyűszűnyi Ázsia
http://nol.hu/lap/rivalda/20120811-gyuszunyi_azsia

Szaké, a gyűszűnyi Ázsia. Az a jó, ha önmagában próbáljuk megismerni, hiszen a japánok nemzeti itala illatában, ízében és fogyasztási kultúráját tekintve egyaránt egyedi, különleges. S valljuk be, a mi európai érzékeink számára elsőre szokatlan is.

A gyűszűnyi Ázsia
Szaké, avagy fehérbor másképp
http://www.noiportal.hu/main/npnews-1626.html

A szaké - az istenek itala - Japánban az idők kezdete óta kötődik a sintó valláshoz. Macuószamának, a szaké készítő istenségnek a japán szaké üzemekben a mai napig oltárt állítanak. Az O-miki nevű sintó szertartást tartó pap pici fehér porceláncsészéből kortyol szakét az oltár előtt. Úgy hiszik, ezzel isteni erőt vesz magához, és maga is istenné válik.

Szaké, avagy fehérbor másképp
Japán szaké
http://japankultura.gportal.hu/gindex.php?pg=18459123

Más szóval a szaké egy amolyan borfajta csak rizsből készül. Ugyan az elkészítési mód a boréhoz hasonlatos, lényeges különbség, hogy a rizsbort palackozás után legfeljebb egy évig szabad tárolni, máskülönben az ital elveszíti aromáját és zavarossá válik. Japánban 16 000 féle szaké található és mind különböző: száraz, enyhe, erős stb.

Japán szaké
A szaké
http://www.szaku.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3294

A japán szakénak több fajtája is van, amelyeket különböző régiókban állítanak elő, és számos módon szervírozzák. Ezen nemzeti ital fogyasztása valódi kis ceremóniát hívott életre. Általában felszolgálás előtt megmelegítik, és kis porceláncsészécskékből szürcsölgetik.

A szaké
Receptek szake-val
http://www.nosalty.hu/alapanyag/szake

Japán, főzésre és ivásra egyaránt alkalmas, rizsből készült ital. Lássunk néhány különleges receptet, melyekhez szaké dukál!

Receptek szake-val
Hirdetések
Oldal leírása
sushi.wyw.hu: SUSHI, egy falat tökéletesség... A japán konyhaművészet egyik remeke, melynek lelke és alapja a rizs, amit leggyakrabban hallal vagy más tengeri eredetű élelmiszerrel együtt tálalnak. Oldalunk elkalauzol a szusi különleges világába: sushi receptek, éttermek, házhozszállítás, érdekességek. A japán konyha, azon is belül a sushi és története és fogyasztási kultúrája.
Gyűjteményünkben 107 válogatott szusi, sushi témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 107 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 5211