Sushi, szusi, sushi története, sushi típusai > Sushi (szusi) - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Sushi, szusi, sushi története, sushi típusai > 8 weboldal. Kategória leírása: A sushi főtt, ecetes rizs, melyet leggyakrabban hallal, vagy egyéb tengeri eredetű élelmiszerrel tálalnak. Őshazája Délkelet-Ázsia, Japán.
Szponzorált linkek
Sushi Portál
http://www.sushi-portal.hu/

Minden, amit tudni szeretnél a sushiról: Sushi eredete, sushi fajták, típusok, érdekességek, receptek, sushi készítés.

Sushi Portál
Pogácsás Emese: Sushi
http://terebess.hu/keletkultinfo/szusi.html

A sushi szó jelentése: hosszú-élet-költemény. A sushi az élelemezéstudósok szerint nagyon egészséges étel: finom, könnyű, alacsony kalóriatartalmú étel. A sushi eredetileg úgy keletkezett, hogy a nyers húst rizsbe csomagolva tárolták, így tovább friss maradt. Csak később kezdték el együtt fogyasztani a kettőt. Ma a sushi nemcsak Japánban, hanem külföldön is népszerű fogássá vált. Ahhoz, hogy az emberből itamae, azaz sushi-mester legyen, hosszú évek tanulása szükséges. Addig is, íme egy kis rövid bevezető, hogy az étteremben ne legyünk tanácstalanok, mit kóstoljunk meg.

Pogácsás Emese: Sushi
Wasabi lexikon
http://www.wasabi.hu/wasabi-lexikon

Általában a sushiról, sushi japán nevek, mi a running sushi? Keleti ital specialitások.

Wasabi lexikon
Egyél sushit!
http://www.mindmegette.hu/egyel-sushit-24389

Ismerkedjünk meg részletesen a sushi változatokkal és hozzávalókkal!

Egyél sushit!
Etikett
http://www.sushifehervar.hu/szusi/menu/sushi_etikett/

A sushit fogyaszthatjuk pálcikával, vagy kézzel. A kezünkkel, vagy pálcikával megfogott sushi darabot belemártjuk a szójaszószba, amibe keverhetünk wasabit, vagy igény szerint a tányérunkra visszahelyezve a falatot tehetünk rá külön ebből ízletes, pikáns, kissé erős japán zöld tormából. A sushi falatot egyben illik elfogyasztani, nem illendő beleharapni, és a maradékot visszatenni a tányérra.

Etikett
Tálalása
http://sushirendeles.hu/page.php?page=talalas

A sushit általában 6-osával illetve kettesével tálalják, de gyakran kör illetve téglalap alakba is rendezik őket ügyelve az esztétikus tálalásra.

Tálalása
Wikipédia: Szusi
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szusi

A szusi (Sushi) főtt, ecetes rizs, amit leggyakrabban hallal vagy más tengeri eredetű élelmiszerrel együtt tálalnak. A mai japán szusi már nem sokban hasonlít a hagyományosra. Eredetileg csak a halat fogyasztották el, a készítéséhez használt rizst eldobták. A különféle szusitípusok közös eleme a szusirizs. A szusifajták különbözősége az egyes feltétekből vagy töltelékekből ered, illetve a módból, ahogy ezekből összeállítják az ételt. Típusok: Nigirizusi, Makizusi, Osizusi, Inarizusi, Szukeroku, Csirasizusi, Narezusi...

Wikipédia: Szusi
Sushi ABC
http://www.kulinarisvilag.hu/hun/cikkek/sushi+abc

Sushi ABC szakszavak: szusi típusok, alapanyagok, elkészítés, tippek.

Sushi ABC
Hirdetések
Oldal leírása
sushi.wyw.hu: SUSHI, egy falat tökéletesség... A japán konyhaművészet egyik remeke, melynek lelke és alapja a rizs, amit leggyakrabban hallal vagy más tengeri eredetű élelmiszerrel együtt tálalnak. Oldalunk elkalauzol a szusi különleges világába: sushi receptek, éttermek, házhozszállítás, érdekességek. A japán konyha, azon is belül a sushi és története és fogyasztási kultúrája.
Gyűjteményünkben 107 válogatott szusi, sushi témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 107 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 5211