Japán konyha, japan gasztronomia, japán étkezési szokások > Sushi (szusi) - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Japán konyha, japan gasztronomia, japán étkezési szokások > 7 weboldal. Kategória leírása: A japán konyha és étkezési szokások. Legtöbb embernek titokzatos, egzotikus ízvilágot jelent. A japán konyha legjellemzőbb alapanyagai a zöldségek, a rizs és a hal.
Szponzorált linkek
Wikipédia: Japán konyha
http://hu.wikipedia.org/wiki/Jap%C3%A1n_konyha

A japán konyha alapvető élelmiszere a rizs, ami minden étkezésnél főfogás. Mivel Japán sziget, ezért fontos szerepet játszik a táplálkozásban a hal és a tenger gyümölcsei is. A bentó részben egyfajta étkezést jelent, különböző ételek együttesét. Az ételeket egy speciálisan készült kis dobozkában tálalják, amelyből a legjobb a lakkozott fa anyagú. Általában rizst, savanyított vagy főtt zöldséget, továbbá halat vagy húst tálalnak elkülönítve.

Wikipédia: Japán konyha
Antal B. Gábor: A titokzatos japán konyha
http://terebess.hu/keletkultinfo/japkonyha.html

Egyes szakértők szerint teljes bizonyossággal akkor beszélhetünk igazi japán ételről, ha azt csészéből meg lehet inni vagy pálcikával lehet fogyasztani. A kanál Japánban nem igazán tekinthető hagyományos használati eszköznek, így gyakorlatilag az evőpálcika mint - a kézen kívüli - egyetlen evőeszköz határozza meg a segítségével elfogyasztható ételeket.

Antal B. Gábor: A titokzatos japán konyha
Japán receptek
http://terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/japanrp.html

Terebess Ázsia Lexikon - Japán ételek receptjei. A japán gasztronómiában a legfontosabb a szín- és esztétikai hatás, valamint az alapanyagok évszakokhoz kötött frissessége. A megjelenés általában fontosabb, mint az íz. A hagyományos japán ünnepi étrendnek a tálait szinte sajnálja az ember elkezdeni, mert így megbontja a tökéletes, szemet gyönyörködtető harmóniát.

Japán receptek
Japán teaszertartás
http://www.japantea.hu/japan_teaszertartas

Japán tea oldalunk, a japán teaszertartással, annak történetével, fő és kísérő teáival, eszközeivel, különféle stílusaival foglalkozik. Nem lényegtelen, hogy a japán teaszertartás kifejezés csak a mi megnevezésünk, a japánok maguk a szertartás szót semmilyen formában nem használják...

Japán teaszertartás
A japán konyha története
http://terebess.hu/keletkultinfo/japankony.html

Terebess Ázsia Lexikon - A japán konyhaművészetet már az ókortól kezdve meghatározott séma alapján gyakorolták, melyek az Edo-korig fentmaradtak. Ezek a szigorú szabályok alakították döntően Japán különböző ételeit harmonikus egésszé, a mai, általunk is ismert, népszerű japán konyhává.

A japán konyha története
Japán konyhaszótár
https://sites.google.com/site/szakacsiskola/japan-konyhaszotar

Szakkifejezések, ételek japán, angol és magyar nyelvű megfelelővel.

Japán konyhaszótár
Gourmandnet - A japán konyha
http://www.gourmandnet.hu/konyha/site.php?id=75&tpl=theme

Japánban a konyhaművészetnek kiemelt szerepe van. A főzés itt nem egyszerűen az ételek elkészítését jelenti, hanem valódi művészeti ágként tartják számon. A japán konyha nem csak Európából tekintve mondható különlegesnek. A japán szigetek rendkívüli izoláltságuk és természeti adottságaik miatt is egzotikumot alkotnak a gasztronómia területén.

Gourmandnet - A japán konyha
Hirdetések
Oldal leírása
sushi.wyw.hu: SUSHI, egy falat tökéletesség... A japán konyhaművészet egyik remeke, melynek lelke és alapja a rizs, amit leggyakrabban hallal vagy más tengeri eredetű élelmiszerrel együtt tálalnak. Oldalunk elkalauzol a szusi különleges világába: sushi receptek, éttermek, házhozszállítás, érdekességek. A japán konyha, azon is belül a sushi és története és fogyasztási kultúrája.
Gyűjteményünkben 107 válogatott szusi, sushi témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 107 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 5211