Shusi érdekességek, sushi cikkek > Sushi (szusi) - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Shusi érdekességek, sushi cikkek > 10 weboldal. Kategória leírása: Érdekességek, cikkek, írások a japán gasztronómia, valamint a sushi világból.
Szponzorált linkek
Bento - rosszevő gyerekeknek
http://www.okosanyu.hu/konyha/Bento

Tudod mi az a Bento? Kreatív és időmilliomos anyuk kedvence a rosszevő gyerekeknek. Japánból származó ételcsoda, a Bento. Ha nem is mindennapi fogyasztásra szánjuk, időnként egyszerre kiélhetjük általa szakács- és képzőművészeti tehetségünket, miközben gyermekeinknek is nagy örömet szerzünk. És nincs az a válogatós gyerek, aki a bentótól el ne lágyulna!

Bento - rosszevő gyerekeknek
Egészséges a sushi?
http://www.sushi-portal.hu/sushi-szusi-tipusok/egeszseges-a-sushi

A japán konyhaművészet jellemzője, hogy az ételek többsége szinte nyersen kerül az asztalra. Hitük szerint, ha az istenek azt akarták volna, hogy főve vagy sütve együnk valamit, akkor úgy teremtették volna meg. Ilyen nyers étel a sushi is. A kutatás megerősítette azt az elterjedt nézetet, miszerint a japán ételek növelik az életévek számát, valamint megakadályozzák a súlyfelesleg kialakulását.

Egészséges a sushi?
A hosszú élet titka
http://hvg.hu/egeszseg/20060619sushi

Japánban élnek a világ legöregebbjei. Japán kutatók szerint a tradicionális alacsony zsírtartalmú halas diéta jóval egészségesebb, mint az amerikai étrend.

A hosszú élet titka
A világ legdrágább sushija
http://www.deluxe.hu/cikk/20080425/a_new_york-i_koi_etterem_kinalata_a_vilag ...

A New York-i Koi étterem a világ legnagyobb és legdrágább sushiját kínálja. A High Roller névre keresztelt gasztronómiai különlegességért 1000 dollárt kérnek. Természetesen a legjobb minőségű alapanyagokból készül...

A világ legdrágább sushija
Japan Plaza
http://www.japanplaza.hu/

Japan Plaza - Egyedi ajándékok Japánból. Babák, kimonó, lakkozott termékek, bentó, origami és kalligráfia ajándékok, legyezők, napernyők, kerámiák, pálcikák, talizmánok, feng shui termékek.

Japan Plaza
Bento-Blog
http://bento.freeblog.hu/

Hogy mi a bento? Erre van egy rövidebb és egy hosszabb válasz. Akit a hosszabb érdekel, nézzen szét a blogon, ahol sok recept és ötlet is található.

Bento-Blog
Kellemetlen mellékhatások
http://www.sushi-portal.hu/sushi-szusi-tipusok/a-sushi-kellemetlen-mellekhatasai

A japán sushi meghódította a világot, mégis adódhat probléma, mérgezés. Ennek két oka van: ál-sushi bárok és túl magabiztos amatőrök, akik nem rendelkeznek kellő ismeretekkel a nyers hal elkészítésének terén.

Kellemetlen mellékhatások
Világörökségi listán a japán konyha
http://www.deluxe.hu/a-vilag-kulturalis-oroksegeve-nyilvanithatjak-a-japan-k ...

Tokió szeretné minél hamarabb felvetetni az UNESCO világörökség-listájára a japán konyhát. A rizsen, halon és zöldségféléken alapuló, jó minőségű hagyományos japán ételek gondos kezek általi készítése és meghitt hangulatú fogyasztása, a vasoku (washoku) olyan társasági esemény, amely erősíti a családi kötelékeket, a közösséghez tartozást és a természet tiszteletét - indokolta döntését a kormány.

Világörökségi listán a japán konyha
Ideális sushi-borok
http://www.deluxe.hu/cikk/20080221/sushi_borok_sebestyen_rose__degenfeld_tok ...

Milyen bort igyunk a sushihoz? Egy igazi borivó minden alkalmat megragad, hogy néhány pohárral áldozhasson Dionüszosz oltárán. Tudja, milyen bor illik a különböző típusú húsokhoz, tésztákhoz, szószokhoz, köretekhez. Van spárgabor, halbor, desszertbor. De vajon mit igyunk az egzotikus, távol-keleti konyha ízeihez, például a sushihoz? Kipróbáltuk, megmutatjuk...

Ideális sushi-borok
Fülbevaló rajongóknak
http://www.meska.hu/ProductView/index/307666

Nigri Sushi fülbevaló! A sushi különleges egzotikus ízvilággal rendelkezik, ezért mindenképp érdemes megkóstolni. Természetesen a füledben is elég klassz lenne! Kérheted kulcstartó, mobildísz, medál formájában is.

Fülbevaló rajongóknak
Hirdetések
Oldal leírása
sushi.wyw.hu: SUSHI, egy falat tökéletesség... A japán konyhaművészet egyik remeke, melynek lelke és alapja a rizs, amit leggyakrabban hallal vagy más tengeri eredetű élelmiszerrel együtt tálalnak. Oldalunk elkalauzol a szusi különleges világába: sushi receptek, éttermek, házhozszállítás, érdekességek. A japán konyha, azon is belül a sushi és története és fogyasztási kultúrája.
Gyűjteményünkben 107 válogatott szusi, sushi témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 107 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 5211